TAVAT EYEWEAR

Elegante, tijdloze meesterstukjes

Net als wij zal u onmiddellijk weg zijn van de elegante, tijdloze meesterstukjes in de Tactile collectie, van de heruitgevonden pilootmodellen met extreem hoge resistentie en high performance melanine glazen van TAVAT Airman en van de weldoordachte, stoere en vooral functionele frames van de Marée collectie ontworpen om zelfs de ruwste zeeën mee te trotseren.

Voor elke levensstijl streeft TAVAT de hoogste kwaliteitseisen na. Haar optische collectie blinkt uit in de schoonheid, elegantie en finesse waarvoor Italianen gekend zijn en in haar zonnebrillen combineert TAVAT ultieme visuele kwaliteit met de ideale vormgeving om uw ogen optimaal te beschermen.

Het bedrijf

In 2010 startte Jeremy Baines TAVAT op. Samen met de manager van de design afdeling, Professor Norman Schureman van de Art Center School of Design in Pasadena, was het zijn doel in het merk TAVAT eenvoud en functionaliteit te combineren. De gebundelde ervaring van Amerikaans design en de ingenieuze kunst van Italiaanse optische ambacht, resulteren in functionele iconische brillen van onberispelijke kwaliteit en tijdloos design, die aan de hoogste normen voldoen.

Aan de basis van het merk lag de uitdaging om de successen uit het verleden als uitgangspunt te gebruiken in een modern en iconisch design met de hulp van de geavanceerde technologieën van vandaag. TAVAT zet zijn tijdloos en onberispelijk werk verde. Het bedrijf ademt “Made in Italy” kwaliteit en elegantie met tijdloze stijl uit, dankzij haar knowhow in alle elementen die het merk sterk maken. Er is trouwens slechts één manier om een kunstwerk tot stand te brengen, nl. met de hand. Elk TAVAT montuur wordt dan ook met trots en zorg handmatig vervaardigd door meester ambachtslui in Italië.

Technologisch vernuft

TAVAT heeft als doel haar klanten alleen de beste materialen en technologieën aan te bieden op gebied van monturen en brillenglazen. Bovendien wil zij het publiek bewust maken van het belang van hoogkwalitatieve glazen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor optische glazen, maar ook voor zonneglazen. Dankzij vergaand onderzoek naar optische kwaliteit en bescherming, comfort en design kan TAVAT al deze kwaliteiten in haar collecties verwerken.

Scharnieren

De EX-CAM scharnier is gepatenteerd en geregistreerd als handelsmerk. Dit herkenbaar design element garandeert high-tech mechanische precisie bij het openen en sluiten van de veer. Dit innovatief ontwerp bezorgde TAVAT in oktober 2010 een nominatie voor de Silmo d'Or in Parijs.

Hoe werkt het? Een miniatuurspringveer die werkt door lichte compressie verborgen in de scharnier in combinatie met zeer precieze design en techniek, illustreert de hoge kwaliteit en techniciteit van het complete frame. Bij een test van 15.000 keer openen en sluiten kon geen enkel verlies van initiële prestatie worden vastgesteld.

De Tactile scharnier – eveneens met patent – werd bedacht door TAVAT’s topontwerpers, meester ambachtslieden en expert fabrikant. Hun creatieve en technische knowhow resulteert in dit stijlvol en geraffineerd scharnier dat verwijst naar het traditionele, en dat tegelijk een icoon is van tijdloze elegantie. Het Tactile scharnier dat alles in zich heeft van de beste hedendaagse technologie, schittert door zijn eenvoud, functionaliteit en kwaliteit die je als het ware in de vingers voelt door een specifieke 'klik' dat het maakt bij het openen en sluiten van de veer.

Vormgeving en functie

TAVAT combineert het allerbeste qua vorm en functie. De monturen zijn een verzameling van het beste uit de technologische evolutie van de laatste jaren en bieden de brildrager het hoogst mogelijke niveau van design, prestatie, comfort en waarde. Dankzij haar doorgedreven zoektocht naar optimale bescherming en comfort voor het oog en een maximale visuele kwaliteit, heeft TAVAT een gekleurd glas ontwikkeld dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. De kwaliteit van zowel optische als zonneglazen is belangrijk, niet alleen om de brildrager een helder en comfortabel zicht te bieden, maar ook om het netvlies te beschermen.

Melanine

Melanine maakt het verschil!

Het is een natuurlijk element dat in de ogen, het haar en de huid aanwezig is. Dit element beschermt het lichaam tegen de schadelijke invloeden van het zonlicht door UV-licht te filteren.
Hierin vond TAVAT haar inspiratie om een met synthetische melanine geïnjecteerde zonneglas te ontwikkelen. Deze toonaangevende glastechnologie biedt het summum biedt qua oogbescherming, verhoogde beeldscherpte, verhoogd contrast en verminderde verblinding, zonder aantasting van de perceptie van kleuren. Het belang van melanine in deze toepassing voor een aanzienlijk betere visuele prestatie en voor oogbescherming op lange termijn, wordt pas sinds kort ook officieel erkend.

Een woordje uitleg

Het TLT Melanine glas biedt bovenop de beschermwaarde van een normaal zonneglas, een filtering tot 97% van het hoge energie zichtbaar (HEV) licht wat de retina duidelijk beter beschermt tegen leeftijdsgebonden degeneratie van de macula (AMD) en cataract. Door zijn hoog energiegehalte wordt HEV licht veel meer verspreid dan licht van andere golflengtes. Hierdoor hecht het zich aan het vocht in de lucht, wat een waas creëert. TAVAT melanine glas filtert 97% van dit licht en elimineert het wazige effect dat ermee samengaat, met een hoger contrast, zuiverder kleuren en een scherper beeld als resultaat.

Gepolariseerd TLT Melanine glas, hoe werkt het? Licht dat weerkaatst op oppervlakken zoals water, sneeuw of asfalt wordt over het algemeen horizontaal gepolariseerd. Dat wil zeggen het licht niet wordt verspreid in alle richtingen, maar wel in een eerder horizontale bundel. Hierdoor ontstaat een vervelend en soms gevaarlijk intensief licht dat als “schittering” wordt ervaren en tijdelijke verblinding, desoriëntatie en hoofdpijn kan veroorzaken. Gepolariseerde glazen bevatten een specifieke filter die dit soort intensief gereflecteerd licht blokkeert en bijgevolg het verblindend effect minimaliseert, het contrast verhoogt, een duidelijker zicht biedt en de ogen minder vermoeit. Door de voordelen van melanine te combineren met polarisatie vermenigvuldigt TAVAT deze voordelige effecten, met een diepe bescherming van de ogen tegen beschadiging door zonlicht.

Extra coatings

Het staat buiten kijf dat hoogwaardige brillenglazen hand in hand gaan met superieure coatings die de kwaliteit van de glazen nog verhoogt. De volgende coatings zijn verkrijgbaar op hun melanine glazen:

  • Waterafstotende coating – Dit is een permanente coating die zowel op de voor- als de achterzijde wordt aangebracht. Hierdoor worden strepen vermeden en zijn de glazen gemakkelijker te reinigen.
  • Olie-afstotende coating – Deze duurzame coating vermijdt dat afdrukken van vingers en vette huid blijft kleven aan het glas. Ook deze coating wordt op de voor- en op de achterzijde aangebracht. De glazen zijn gemakkelijker te reinigen en er blijft geen vettige film achter op het glas.
  • Ontspiegeling – Bij een glas zonder ontspiegeling reflecteert ongeveer 4% van het licht terug in het oog via de achterzijde van het glas. De 5-lagen AR coating van TAVAT verminderen aanzienlijk de hoeveelheid licht dat wordt teruggekaatst en bijgevolg minder UV, minder HEV en minder schaduwbeelden.

Collecties

De TAVAT Tactile collectie brengt de grootste tradities in de optiekindustrie naar meer stijlvolle en verfijnde hoogten. Het hoger beschreven design Tactile scharnier draagt bij tot de tijdloze, verfijnde, esthetische elegantie van deze bijzondere, luxueuze city collectie.

 

Blog

Gaan digitale consumptie en burn-out hand in hand?

27/12/2019 | 12:12

Het aantal mensen met een burn-out stijgt in België tot alarmerende cijfers. Er zijn meerdere redenen waarom mensen een burn-out krijgen. Ook de overvloed van blauw licht om ons heen, kan hiermee te maken hebben.
Meer…

Best Vision Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van acties, promo's en nieuwe collecties. Schrijf je snel in op de nieuwsbrief

Inschrijven »